plectri

Romaanse kerkarchitectuur

In deze lezing wordt verteld over de opkomst en teloorgang van de machtige abdij en kloosterkerk van Cluny (Bourgondië, tiende eeuw).

De Benedictijner abdij groeide uit tot een omvangrijk monastiek centrum en speelde destijds zowel een belangrijke geestelijke- als economische rol. Welke rol speelde het bijzondere visioen van de bedlegerige monnik Gunzo bij de bouw van de nieuwe abdijkerk? Zowel de monniken als hun abten zijn inmiddels verdwenen uit het door een kloosterstadje omringde complex. De monumentale restanten getuigen tot op heden van de vroegere pracht en praal van de laatste imposante abdijkerk, Cluny III.

Spreker: Helmi Hillebrand
Helmi Hillebrand is in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als docente Kunstgeschiedenis en CKV. Daarvoor voltooide zij haar Master Architectuurgeschiedenis en Monumentenzorg. Momenteel geeft de kunsthistorica op bevlogen wijze interactieve lezingen kunst- en architectuurgeschiedenis op diverse locaties.

Dag Tijden Datum Locatie Prijs Code Inschrijving
dinsdag 10.30-12.30 uur 17 dec. 2019 Soest € 12,00
2.1-23501 gesloten
 

Contact

De cursusadministratie van Volksuniversiteit Idea is van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur bereikbaar via 085 8222 770. Je kunt ook mailen naar .

Inschrijven

Inschrijven voor een lezing, workshop of cursus bij Volksuniversiteit Idea kan gemakkelijk online.
Online inschrijven