plectri

Kunst en bouwkunst in de Renaissance

Florence, de hoofdstad van de regio Toscane is een fascinerend monument van de Renaissance, de culturele en artistieke opleving in de 15de eeuw. De schilderijen en beeldhouwwerken van kunstenaars als Michelangelo, Botticelli en Donatello maakten de stad tot een van de grootste artistieke hoofdsteden van de wereld. De ‘wedergeboorte’ van klassieke idealen uitte zich in alle aspecten van de maatschappij en verbreidde zich over geheel West-Europa.

In deze afwisselende lezing wordt niet alleen nader ingegaan op de imponerende bouwkunst ten tijde van deze periode van de kunstgeschiedenis, maar ook op de minder bekende kostbare textiel- en beeldhouwkunst!

Spreker: Helmi Hillebrand
Helmi Hillebrand is in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als docente Kunstgeschiedenis en CKV. Daarvoor voltooide zij haar Master Architectuurgeschiedenis en Monumentenzorg. Momenteel geeft de kunsthistorica op bevlogen wijze interactieve lezingen kunst- en architectuurgeschiedenis op diverse locaties.

Dag Tijden Datum Locatie Prijs Code Inschrijving
dinsdag 10.30-12.30 21 apr. 2020 Soest € 12,00
2.1-23504 gesloten
 

Contact

De cursusadministratie van Volksuniversiteit Idea is van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur bereikbaar via 085 8222 770. Je kunt ook mailen naar .

Inschrijven

Inschrijven voor een lezing, workshop of cursus bij Volksuniversiteit Idea kan gemakkelijk online.
Online inschrijven