plectri

Hoofd opruimen

Europa bezit de belofte van een sociale markteconomie. Maar de sociale uitbouw in de EU is lange tijd tegengehouden door de Britten. In maart 2017 is hierin verandering gekomen met de Pijler van Sociale Rechten. Zij geeft handen en voeten aan onze rechten voor gendergelijkheid, gelijke kansen en toegang tot de arbeidsmarkt, goede arbeidsvoorwaarden, sociale bescherming en inclusie. 

Hoe realiseren we de gelijkheid tussen man en vrouw? Welke rol vervult het Europese Hof? Hoe gaan we om met een veranderende arbeidsmarkt? Hoe zorgen we voor een billijke beloning? Hoe zorgen we voor veilig en gezond werk. Ieder uur sterven er in de EU 7-12 mensen aan werk gerelateerde ziekten. Wat betekent een sociale interne markt nu concreet voor je? Hoe wordt de sociale bescherming ingevuld? Wat doet onze minister Wouter Koolmees om deze rechten om te zetten? Hoe bereiken we sociale samenhang? 

Spreker: Walter Pheif

Dag Tijden Start Lessen Locatie Prijs Code Inschrijving
woensdag 19.30-21.30 24 mrt. 2021 1 Soest € 16,50 23608 open

 

 

Contact

De cursusadministratie van Volksuniversiteit Idea is van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur bereikbaar via 085 8222 770. Je kunt ook mailen naar .