plectri

Hoofd opruimen

Heb je wel een een “vallende ster” gezien? En misschien een wens gedaan? Kwam die uit? Een vallende ster is gelukkig geen echte ster, want dan zou het niet goed aflopen met ons. Sterren zijn namelijk véél groter dan de aarde. Wat zijn vallende sterren, die ook wel meteoren of meteorieten genoemd worden, dan wel? Prof. Henny J.G.L.M Lamers zal uitleggen waar die vallende sterren vandaan komen,  wat de kans is dat zo’n meteoriet Zeist in een klap verwoest en wat we er wel of niet tegen kunnen doen.

Spreker: Prof. Henny J.G.L.M Lamers, emeritus hoogleraar aan het Sterrenkundig Instituut van de Universiteit van Amsterdam en Utrecht.

Groene lezing
Dit is de eerste lezing in een reeks van vier die Volksuniversiteit Idea in 2022 organiseert samen met de lokale natuur- en milieuorganisaties (Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV en het team NDC van de Omgevigsdienst regio Utrecht), IVN en de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ).

Dag Tijden Start Lessen Locatie Prijs Code Inschrijving
donderdag 15.00 13 jan. 2022 1 Zeist € 12,50
€ 4,00*
24601 open

* voor leden samenwerkende natuur en milieu organisaties

 

Contact

De cursusadministratie van Volksuniversiteit Idea is van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur bereikbaar via 085 8222 770. Je kunt ook mailen naar .