plectri

Hoofd opruimen

We doen bijna dagelijks onze vaste  boodschappen in de supermarkt. Maar we staan er niet bij stil dat, op het moment dat we de winkel binnenlopen, we meteen bedolven worden onder de trucs om ons meer te laten kopen dan we van plan waren. En wist je dat elke supermarkt je ook precies laat kopen wat zij graag wil verkopen? En ja, ook al denk je: "Daar trap ik niet in.", toch weten de marketeers je koopgedrag onbewust enorm te beïnvloeden.

De fabrikanten van etenswaren op hun beurt hebben allerlei foefjes om je te laten geloven dat hun product de beste keuze is. Of laten het er supergezond uitzien terwijl het niet echt gezond is. Daarom leert je tijdens deze lezing hoe je een etiket moet lezen en welke creatieve woorden marketeers gebruiken om te verbloemen dat er suikers, vetten en zouten in hun product zitten.

Tot slot gaat er ook een boekje open over de keurmerken op verpakkingen. Waar staan ze eigenlijk voor en maken ze een product echt betere keus?

Wil je tijdens je shopronde niet meer voor de gek gehouden worden? En wil je de juiste gezonde keuzes maken zonder duurder uit te zijn? Kom dan op naar de interactieve lezing: De verleidingen van de supermarkt! Annemieke Geerts, auteur van Het Hollands maandkookboek, legt je aan de hand van foto’s en producten uit welke trukendoos de supermarkt en de fabrikant toepast. Je zult verstelt staan van alle geheimen die onthuld worden. Kortom, pak je voordeel en kom ook. Weet wel, een bezoek aan de supermarkt is na deze lezing nooit meer hetzelfde. 

Spreker: Annemieke Geerts-Chille

Dag Tijden Start Lessen Locatie Prijs Code Inschrijving
donderdag 19.30-21.00 21 apr. 2022 1 Soest € 15,00* 23705 open

* Schrijf je in voor 3 culinaire workshops en 1 lezing en betaal 65,00 i.p.v. 73,50.