plectri

Taalcursussen
Volksuniversiteit Idea biedt diverse taalcursussen op verschillende niveaus. In deze cursussen ligt de nadruk op spreken, luisteren en schrijven in combinatie met grammatica en woordenschat. De studiebelasting thuis varieert van anderhalf tot drie uur. De taalcursussen “op vakantie” van 10 lessen zijn een eerste kennismaking met de taal en gericht op situaties die je op vakantie vaak zult tegenkomen. 

Welk niveau past bij jou?
Wil je een taalcursus volgen? We vinden het belangrijk dat iedereen op een gepast niveau les krijgt en proberen niveauverschillen in de cursusgroep zo klein mogelijk te houden. Het eerste leerjaar is voor beginners. Wil je een vervolg cursus volgen? Voor niveaubepaling adviseren we je om contact op de nemen met de cursusadministratie.

Studieboeken
De cursusprijzen zijn exclusief studieboeken en overig lesmateriaal. Bestel de benodigde studieboeken niet voordat je zeker weet dat de cursus doorgaat. Een week voor aanvang van de cursus ontvang je van ons bericht hierover. De boeken zijn te bestellen via Intertaal, Bol.com en/of Boekhandel v.d.Ven. De door ons vermelde prijzen zijn richtprijzen en exclusief verzendkosten.

Engels 600x300 Engels

Een van de meest gesproken talen ter wereld. Je kunt kiezen uit Engels I, Engels III en Engels op vakantie.
Lees meer
   
Frans 600x300 Frans

Volg een cursus Frans en maak deze prachtige taal je eigen! Je kunt kiezen uit Frans I, Frans IV, Frans V en Frans op vakantie.
Lees meer
   
Duits 600x300 Duits

Duits is een taal die je op vele vlakken verrijking biedt. Bij Volksuniversiteit Idea kun je kiezen uit de cursussen Duitse grammatica en Duits op vakantie.
Lees meer
   
Italiaans 600x300 Italiaans

Wil je Italiaans leren of je kennis van de taal verbeteren? Volg een van de cursussen Italiaans I, Italiaans II, Italiaans III of Italiaans IV. 
Lees meer
   
Nieuw Grieks 600x300 Nieuw Grieks

De Griekse taal is een ´all time classic´. Bij Volksuniversiteit Idea kun je kiezen uit Nieuw Grieks I, Nieuw Grieks IV en Grieks op vakantie.
Lees meer
   
Spaans 600x300 Spaans

Als je bekend bent met de Spaanse taal gaat er een wereld voor je open! Kies uit Spaans I, Spaans II of Spaans op vakantie.
Lees meer
   
 

Inschrijven

Inschrijven kan gemakkelijk online. Je kunt ook gebruik maken van het inschrijfformulier uit de brochure. Deze kun je per post sturen naar onderstaand adres, of afgeven bij de balie in de bibiotheek.

Volksuniversiteit Idea
Willaertstraat 49
3766 CP Soest
Online inschrijven

Contact

De cursusadministratie van de VolksUniversiteit is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur op 085 8222 770. Je kunt ook mailen naar .

Locatie

Vanaf komend seizoen vinden alle activiteiten van Volksuniversiteit Idea plaats bij Idea. Enkele activiteiten vinden extern op locatie plaats. Heb je je ingeschreven voor een activiteit? Een week voor aanvang krijg je bericht over de exacte locatie.

RegioCultuurCentrum Idea
Willaertstraat 49
3766 CP Soest

Vakanties en feestdagen

Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen.

Herfst 20 t/m 28 okt 2018
Sinterklaas 5 dec 2018
Kerst 22 dec t/m 6 jan 2019
Voorjaar 23 feb t/m 3 mrt 2019
Pasen 19 apr t/m 22 apr 2019
Mei 27 apr t/m 12 mei 2019
Hemelvaart 30 mei 2019
Pinksteren 8 jun t/m 10 jun 2019
Zomer 20 jul t/m 1 sept 2019