plectri

Je hebt vast wel een taal in gedachten die je wilt kunnen spreken. Omdat je vaak op vakantie gaat naar een bepaald land, of omdat je een taal mooi vindt. Het is leuk om een taal te leren, of om je kennis van een taal die je al kent verder te verbeteren. Naast de taal zelf, leer je ook meer van de cultuur van een land kennen. 

In de taalcursussen van Volksuniversiteit Idea krijg je klassikaal les in het lezen, schrijven, spreken en luisteren van een vreemde taal. Samen met anderen word je door een goede docent begeleid om een taal onder de knie te krijgen.   

We vinden het belangrijk dat iedereen op een gepast niveau les krijgt. Het eerste leerjaar is voor beginners. Wil je een vervolgcursus volgen? Voor niveaubepaling adviseren we je om contact op te nemen met de cursusadministratie. 

De cursusprijzen zijn exclusief studieboeken en overig lesmateriaal.  Let op: Bestel de benodigde studieboeken niet voordat je zeker weet dat de cursus doorgaat. Een week voor aanvang van de cursus ontvang je van ons bericht hierover.  De boeken zijn onder andere te bestellen via Intertaal, Bol.com en/of Boekhandel v.d. Ven. 

Ziek of niet in staat om naar de locatie te komen? Geen probleem. Onze lessen worden hybride gegeven. Dat wil zeggen dat de taallessen fysiek plaatsvinden maar tevens via een live verbinding kunnen worden gevolgd. In overleg met de docent hoef je dus nooit een les te missen.

Engels D's en T's hoe zit dat ook alweer?

Tijdens deze praktische cursus gaan we op een vrolijke manier aan de slag met spelling. 
Lees meer
   
Engels Engels

Een van de meest gesproken talen ter wereld. Je kunt kiezen reguliere cursussen en een kortere cursus Engels op reis.
Lees meer
   
Duits Duits

Duits is een taal die je op vele vlakken verrijking biedt. Bij Volksuniversiteit Idea kun je je kennis van de taal weer opfrissen.
Lees meer
   
Frans Frans

Volg een cursus Frans en maak deze prachtige taal je eigen! We bieden reguliere cursussen en een kortere cursus Frans op reis.
Lees meer
   
Italiaans Italiaans

Wil je Italiaans leren of je kennis van de taal verbeteren? We bieden cursussen Italiaans voor verschillende niveaus.
Lees meer
   
Spaans Spaans

Als je bekend bent met de Spaanse taal gaat er een wereld voor je open! Volg een reguliere cursus of de kortere cursus Spaans op reis.
Lees meer
   
   
Spaans Japans

Het land van fascinerende tradities, moderne technologie, sushi en nog veel meer. Schrijf je in en leer de taal en de cultuur van Japan kennen. 
Lees meer
   
   
Spaans Arabisch

Het Arabisch is een taal die wereldwijd door circa 320 miljoen mensen gesproken wordt. In deze cursus richten we ons op het officiële Modern Standaard Arabisch. 
Lees meer