plectri

Je hebt vast wel een taal in gedachten die je wilt kunnen spreken. Omdat je vaak op vakantie gaat naar een bepaald land, of omdat je een taal mooi vindt. Het is leuk om een taal te leren, of om je kennis van een taal die je al kent verder te verbeteren. Naast de taal zelf, leer je ook meer van de cultuur van een land kennen.

In de taalcursussen van Volksuniversiteit Idea krijg je klassikaal les in het lezen, schrijven, spreken en luisteren van een vreemde taal. Samen met anderen word je door een goede docent begeleid om een taal onder de knie te krijgen. 

We bieden diverse taalcursussen op verschillende niveaus. In de cursussen ligt de nadruk op spreken, luisteren en schrijven in combinatie met grammatica en woordenschat. We vinden het belangrijk dat iedereen op een gepast niveau les krijgt. Het eerste leerjaar is voor beginners. Wil je instappen bij een vervolgcursus? Voor niveaubepaling adviseren we je om contact op te nemen met de cursusadministratie.

De cursusprijzen zijn exclusief studieboeken en overig lesmateriaal. Bestel de benodigde studieboeken niet voordat je zeker weet dat de cursus doorgaat. Een week voor aanvang van de cursus ontvang je van ons bericht hierover. De boeken zijn te bestellen via Intertaal, Bol.com en/of Boekhandel v.d. Ven. De door ons vermelde prijzen zijn richtprijzen en exclusief verzendkosten.

Engels Engels

Een van de meest gesproken talen ter wereld. Je kunt kiezen uit Engels 1, Engels 2 en Engels op reis.
Lees meer
   
Duits Duits

Duits is een taal die je op vele vlakken verrijking biedt. Bij Volksuniversiteit Idea kun je kiezen uit de cursussen Duits opfriscursus en Duits op reis.
Lees meer
   
Frans Frans

Volg een cursus Frans en maak deze prachtige taal je eigen! Je kunt kiezen uit Frans 1, Frans 2, Frans 5 en Frans op reis.
Lees meer
   
Italiaans Italiaans

Wil je Italiaans leren of je kennis van de taal verbeteren? Volg een van de cursussen Italiaans 1, Italiaans 2, Italiaans 4 of Italiaans 5. 
Lees meer
   
Spaans Spaans

Als je bekend bent met de Spaanse taal gaat er een wereld voor je open! Kies uit Spaans 1, Spaans 2, Spaans 3 of Spaans op reis.
Lees meer
   
 

Contact

De cursusadministratie van Volksuniversiteit Idea is van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur bereikbaar via 085 8222 770. Je kunt ook mailen naar .

Inschrijven

Inschrijven voor een lezing, workshop of cursus bij Volksuniversiteit Idea kan gemakkelijk online.
Online inschrijven