plectri

Hoofd opruimen

Tomaten met Kerst, asperges in de herfst of aardbeien in de winter: de supermarkt kent geen seizoenen meer. Maar het milieu en uw smaakpapillen betalen hiervoor wel de rekening. Terwijl verse groenten zoveel lekkerder smaken dan de droge, bespoten groenten van ver weg. In Mijn Hollandse Keuken kookt Annemieke Geerts daarom uitsluitend met de seizoenen. Niet alleen qua groenten, want ook vis, wild, fruit en kruiden kennen seizoenen.

In deze workshop geeft zij graag uitleg wat de extra voordelen van het eten van verse Hollandse producten zijn. Een ervan is dat je leert creatiever te koken. Want het aanbod is dan wel iets beperkter, afwisselende bereidingen zijn er genoeg; soep, gratin, gevulde omelet, stoofschotel, hartig gevulde pannenkoek en ovenschotel, zijn slechts een greep uit de bereidingen. Tijdens de workshop krijg je uitleg over seizoen producten, proef je verschillende verrassende bereidingen met bekende en minder bekende groenten. Je krijgt een handige seizoen kalender en recepten mee naar huis. 

Docent: Annemieke Geerts-Chille
Annemieke Geerts is auteur van Het Hollands maandkookboek & Hollandse Heerlijkheden en blogt op www.mijnhollandsekeuken.nl.

Dag Tijden Start Lessen Locatie Prijs Code Inschrijving
donderdag 19.30-21.30 31 mrt. 2022 1 Soest € 19,50* 23704 open

* Inclusief materiaal 
Schrijf je in voor 3 culinaire workshops en 1 lezing en betaal 65,00 i.p.v. 73,50.

 

Vakanties en feestdagen

Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen.

Kerst 25 dec 2021 t/m 9 jan 2022
Voorjaar 26 feb t/m 6 mrt 2022
Pasen 18 apr 2022
Koningsdag 27 apr 2022
Mei 30 apr t/m 15 mei 2022
Hemelvaart 26 mei 2022
Pinksteren 6 juni 2022
Zomer 9 jul t/m 21 aug 2022