plectri

Hoofd opruimen

Tomaten met Kerst, asperges in de herfst of aardbeien in de winter: de supermarkt kent geen seizoenen meer. Maar het milieu en uw smaakpapillen betalen hiervoor wel de rekening. Terwijl verse groenten zoveel lekkerder smaken dan de droge, bespoten groenten van ver weg. In Mijn Hollandse Keuken kookt Annemieke Geerts daarom uitsluitend met de seizoenen. Niet alleen qua groenten, want ook vis, wild, fruit en kruiden kennen seizoenen.

In deze workshop geeft zij graag uitleg wat de extra voordelen van het eten van verse Hollandse producten zijn. Een ervan is dat je leert creatiever te koken. Want het aanbod is dan wel iets beperkter, afwisselende bereidingen zijn er genoeg; soep, gratin, gevulde omelet, stoofschotel, hartig gevulde pannenkoek en ovenschotel, zijn slechts een greep uit de bereidingen. Tijdens de workshop krijg je uitleg over seizoen producten, proef je verschillende verrassende bereidingen met bekende en minder bekende groenten. Je krijgt een handige seizoen kalender en recepten mee naar huis. 

Docent: Annemieke Geerts-Chille
Annemieke Geerts is auteur van Het Hollands maandkookboek & Hollandse Heerlijkheden en blogt op www.mijnhollandsekeuken.nl.

Dag Tijden Start Lessen Locatie Prijs Code Inschrijving
dinsdag 19.30-21.30 23 mrt. 2021 1 Soest € 19,50* 23705 open

* Inclusief materiaal 
Schrijf je in voor 3 culinaire workshops en 1 lezing en betaal 65,00 i.p.v. 73,50.

 

Vakanties en feestdagen

Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen.

Zomer 18 jul t/m 30 aug 2020
Herfst 17 okt t/m 25 okt 2020
Kerst 19 dec 2020 t/m 3 jan 2021
Voorjaar 20 t/m 28 feb 2021
Pasen 5 apr 2021
Koningsdag 27 apr 2021
Mei 1 t/m 9 mei 2021
Hemelvaart 13 mei 2021
Pinksteren 24 mei 2021
Zomer 17 jul t/m 29 aug 2021

Contact

De cursusadministratie van Volksuniversiteit Idea is van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur bereikbaar via 085 8222 770. Je kunt ook mailen naar .