plectri

Hoofd opruimen

Wie gezond leeft, eet regelmatig gefermenteerde producten zoals zuurkool, kefir, miso en yoghurt. Ze zitten immers vol probiotica. En daar worden onze darmen blij van. Toch zijn deze producten uit de supermarkt vaak maar half gefermenteerd en dus ook maar half zo gezond.  Vandaar dat het leuk en gezond is om zelf te leren fermenteren. Moeilijk is dit ‘gecontroleerd laten rotten’ niet, maar er zijn wel een paar belangrijke spelregels die je moet kennen.

Tijdens deze workshop leer je wat fermenteren precies is, hoe het kan dat de structuur, smaak en geur van eten veranderen door dit proces en welke soorten fermentatie er zijn. En als je de spelregels kent, kun je thuis lekker gaan experimenteren en nieuwe smaken ontwikkelen. En juist dat maakt fermenteren zo’n spannend proces waar iedere thuiskok blij van wordt.

Deze workshop is ook geschikt voor vegans. We werken uitsluitend met groenten, kruiden, specerijen, olie. Tijdens de workshop maken we 2 producten. Neem daarom twee conservenpotten mee. De recepten krijg je mee naar huis. 

Docent: Annemieke Geerts-Chille
Annemieke Geerts is auteur van Het Hollands maandkookboek & Hollandse Heerlijkheden en blogt op www.mijnhollandsekeuken.nl.

Dag Tijden Start Lessen Locatie Prijs Code Inschrijving
dinsdag 19.30-21.30 19 jan. 2021 1 Soest € 19,50* 23702 open

* Inclusief materiaal.
Schrijf je in voor 3 culinaire workshops en 1 lezing en betaal 65,00 i.p.v. 73,50.

 

Vakanties en feestdagen

Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen.

Zomer 18 jul t/m 30 aug 2020
Herfst 17 okt t/m 25 okt 2020
Kerst 19 dec 2020 t/m 3 jan 2021
Voorjaar 20 t/m 28 feb 2021
Pasen 5 apr 2021
Koningsdag 27 apr 2021
Mei 1 t/m 9 mei 2021
Hemelvaart 13 mei 2021
Pinksteren 24 mei 2021
Zomer 17 jul t/m 29 aug 2021

Contact

De cursusadministratie van Volksuniversiteit Idea is van maandag tot en met vrijdag van 9.00–17.00 uur bereikbaar via 085 8222 770. Je kunt ook mailen naar .