plectri

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon

In Theater Idea zijn de leukste voorstellingen te zien! Scholen komen het hele jaar door naar Theater Idea. De leerlingen genieten van een voorstelling door het Kunstmenu van Kunst Centraal of door het verdiepingsprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit van Idea. Scholen kunnen het theater tevens huren voor de einduitvoering van hun musical of andere optredens. Ook kinderen van verschillende BSO's bezoeken geregeld ons theater want wat is er nu leuker dan naar een spannende theatervoorstelling gaan!

Kunstmenu 
Voor veel kinderen is het vaak de eerst keer dat ze naar een professionele voorstelling in Theater Idea gaan! Ze vinden het vaak heel spannend maar aan de reacties te horen, vinden ze het maar wat leuk! Andere kinderen zijn al eerder in Theater Idea geweest en weten heel precies te vertellen wat ze zo mooi aan ons theater vinden. De mooie rode stoelen, de zware gordijnen, de acteurs, het spannende licht ... het maakt allemaal veel indruk! 

Eindmusical
Jaarlijks zijn er diverse scholen die ons theater huren voor de presentatie van hun eindmusical. De leerlingen van groepen acht spelen de sterren van de hemel en de andere leerlingen van de scholen mogen allemaal komen kijken. Een feest voor veel achste groepers in Soest en Soesterberg!

Cultuureducatie met kwaliteit
Door het verdiepingsprogramma Cultuureducatie ontvangt Theater Idea ook vele groepen van de basisscholen. In dit programma lezen de leerlingen eerst een boek in de klas, krijgen daarna een workshop rond dit thema in Kunstencentrum Idea en komen vervolgens naar het theater. Zo ontstaat er een totaalprogramma waardoor er meer verdieping ontstaat. Het verhaal uit het boek wordt eerst verdiept in de workshop en later nog eens in de theatervoorstelling.