plectri

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon

Vraag in een schoolklas wie er al eens fotografeert of filmt en iedereen steekt zijn vinger op. Maar om daadwerkelijk te begrijpen wat beelden vertellen en hoe jij zélf een verhaal kunt vertellen, daar heb je een aantal vaardigheden bij nodig die je leert in een cursus van Kunstencentrum Idea. De cursussen staan vooral in het teken van creativiteit, media maken en plezier. Ook besteedt de docent aandacht aan een kritische houding. Niet alles wat op internet staat hoeft immers waar te zijn. De digitale mediacursussen van Idea vinden plaats op het mediaplein. Je hoeft dus geen apparatuur of software aan te schaffen om mee te kunnen doen. Maar het is natuurlijk wel erg leuk als je thuis gebruik kunt maken van een iPad, computer of camera (van je ouders of jezelf) want dan hoef je niet een week te wachten!

Duik bij KunstenCentrum Idea de wereld in van 3D printen, VR, video en animatie, leer programmeren en maak kennis met techniek. We hebben de leukste cursussen voor vindingrijke, stoere jongens en meisjes!

Technolab YouTube Expert / Technolab

Voor 8-15 jaar. Een leuke combi cursus waarin je filmpjes leert maken en kennismaakt met technische snufjes.
Lees meer
 
Technolab Technolab

Voor 8-15 jaar. Leer gadgets als de 3D printer en de drone en de techniek erachter beter kennen en zelf te gebruiken.
Lees meer
 
Technolab NIEUW! YouTube Expert vervolg

Voor 8-15 jaar. Bij deze cursus krijgen jullie de ruimte om op je eigen tempo verder te leren.
Lees meer
 
Technolab NIEUW! Augmented reality

oor 8-15 jaar. Maak je eigen filter! Breng de omgeving tot leven met zelfgetekende monsters of figuren.
Lees meer
 
Technolab NIEUW! Fotoatelier

Speel met beeld en creëer je eigen magische fotografiekunst! Een unieke mix van fotografie, fotobewerking, tekenen en schilderen.
Lees meer