plectri

Vraag in een schoolklas wie er al eens fotografeert of filmt en iedereen steekt zijn vinger op. Maar om daadwerkelijk te begrijpen wat beelden vertellen en hoe jij zélf een verhaal kunt vertellen, daar heb je een aantal vaardigheden bij nodig die je leert in een cursus van Kunstencentrum Idea. De cursussen staan vooral in het teken van creativiteit, media maken en plezier. Ook besteedt de docent aandacht aan een kritische houding. Niet alles wat op internet staat hoeft immers waar te zijn. De digitale mediacursussen van Idea vinden plaats op het mediaplein. Je hoeft dus geen apparatuur of software aan te schaffen om mee te kunnen doen. Maar het is natuurlijk wel erg leuk als je thuis gebruik kunt maken van een iPad, computer of camera (van je ouders of jezelf) want dan hoef je niet een week te wachten!

Duik bij KunstenCentrum Idea de wereld in van 3D printen, VR, video en animatie, leer programmeren en maak kennis met techniek. We hebben de leukste cursussen voor vindingrijke, stoere jongens en meisjes!

Technolab Augmented reality

Voor 8-12 jaar. Maak je eigen filter! Breng de omgeving tot leven met zelfgetekende monsters of figuren.
Lees meer
 
Technolab Fotoatelier

Voor 8-12 jaar. Speel met beeld en creëer je eigen magische fotografiekunst! Een unieke mix van fotografie, fotobewerking, tekenen en schilderen.
Lees meer
 
YouTube expert Medialab

Voor 8-12 jaar. Bij het Medialab gaan we verschillende soorten video’s maken en kijken naar populaire video's en kanalen.
Lees meer
 
Technolab NIEUW! Digitale animatie

Voor 8-12 jaar. Met de computer van niets iets maken? Dat kan! Leer de basis van digitale animatie op de computer.
Lees meer
 
Technolab NIEUW! Technieklab

Voor 8-12 jaar. Kom proeven aan allerlei nieuwe technologieën, zoals 3D techniek, Virtual Reality en drones.
Lees meer
 
Technolab Technolab

Voor 8-12 jaar. Hou jij van nieuwe technische snufjes? Grijp je kans in ons Technolab en kom ontdekken hoe alles werkt.
Lees meer