plectri

Met zes bibliotheekvestigingen, een theater, kunstencentrum, kunstuitleen cultuurpunt en volksuniversiteit is RegioCultuurCentrum Idea dé partner voor het primair onderwijs op het gebied van cultuureducatie. RegioCultuurCentrum Idea biedt een doorlopende leerlijn op het gebied van leesbevordering, mediawijsheid en kunsteducatie in De Bilt, Soest en Zeist. Binnen het cultuurprogramma is Idea een vaste partner in de diverse gemeenten. Bovendien is Idea projectleider van Cultuureducatie met Kwaliteit in gemeente Soest en levert veel lessen taal en mediawijsheid in Cultuureducatie met Kwaliteit in Zeist. Voor het voortgezet onderwijs in Soest organiseert Idea workshops, cultuureducatieve projecten, cultuurdagen en voorstellingen. 

Primair Onderwijs 
Alle basisscholen die in het bezit zijn van een basisabonnement kunnen gebruik maken van de dienstverlening van onze bibliotheken op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid. De kunsteducatieprojecten van het kunstencentrum en de kunstuitleen zijn in principe alleen beschikbaar in de gemeente Soest. Heeft u belangstelling voor een kunsteducatieproject, maar bevindt uw basisschool zich niet in de gemeente Soest dan gaan wij graag in overleg met het plaatselijke kunstencentrum of de muziekschool en onderzoeken of wij dit project samen kunnen realiseren. 
Bibliotheek & primair onderwijs
Kunstencentrum & primair onderwijs
Kunstuitleen & primair onderwijs

Voortgezet onderwijs
Voor het voortgezet onderwijs in Soest organiseert RegioCultuurCentrum Idea workshops, cultuureducatieve projecten, cultuurdagen en schoolvoorstellingen. Er zijn workshops en cultuureducatieve projecten op het gebied van hiphop, breakdance, streetdance, afrikaanse dans, power yoga, zumba, theaterimprovisatie, theatersport, soap acteren, scènes schrijven en uitspelen, illustreren, striptekenen, portret fotografie, animatie, digicollage, pop art schilderen, reclame, graffiti, action painting, acrobatiek, circustechnieken, dichten, lichtschrijven en literatuur.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Annette Smeets
Scholenabonnement / Klassikaal lenen / Bibliotheekbezoeken

 

030 229 90 02

Reneé van Oeyen
Schoolmediatheekdienst / Themacollecties / De Rode Draad

 

030 229 90 06

Afranina Oostendarp
Kunsteducatieprojecten KunstenCentrum

 

06 14 58 30 00

Leintje Hoogenkamp
Kunstprojecten KunstUitleen

035 609 58 22