plectri

Op 1 januari 2022 fuseerden KunstenHuis De Bilt-Zeist en RegioCultuurCentrum Idea tot KunstenHuis Idea.

We zijn nu één grote organisatie, met nóg meer mogelijkheden om je te ontwikkelen, te groeien, cursussen te volgen, mensen te ontmoeten en te genieten van kunst en cultuur. Kunstenhuis Idea heeft voor ieder wat wils, met cursussen, bibliotheken, theaters, een poppodium, de Volkuniversiteiten, de KunstUitleen, cultuureducatie op scholen en speciale aandacht voor maatschappelijke projecten in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist.

“We zijn enorm blij dat we op deze manier de krachten kunnen bundelen om nog meer te betekenen voor alle burgers en cultuurliefhebbers uit de regio. De samenkomst van Bibliotheek en Kunstenhuis stelt ons in staat er echt voor iedereen te zijn. Er was al grote overlap tussen onze werkzaamheden, dus het is mooi dat we elkaar daarin nu nog meer kunnen versterken.”
Frans Funnekotter en Rob Schouw, directie KunstenHuis Idea

De nieuwe samenwerking biedt ook volop kansen voor onze cursisten, leden van de bibliotheek en bezoekers van onze podia. Door onze gebundelde kracht, kunnen we ons aanbod beter afstemmen op jullie wensen. Praktisch zal er niet veel veranderen. Cursisten en leerlingen houden gewoon hun eigen docent en locatie. De bibliotheken blijven op hun vertrouwde tijden open en ons aanbod voor concerten en theaters wordt alleen maar groter. Alles wat je van ons gewend bent, blijft kunnen en doorgaan. De fusie zorgt wel voor meer mogelijkheden.

Wil je meer weten over de fusie? Lees dan onze FAQ bij het nieuwsartikel op de website: www.kunstenhuis.nl/fusie

 

Profielschets Raad van Toezicht
Lees hier

KunstenHuis Idea onderschrijft de Governance Code Cultuur en beschikt over een culturele ANBI-status.

 GCC beeldmerk kleur print