plectri

Theater Idea, Het Lichtruim en Poppodium De Peppel openen de deuren | 28 januari 
De theaters mogen hun deuren weer openen en de artiesten kunnen weer spelen! Theater Idea, Theater Het Lichtruim en Poppodium De Peppel kijken er naar uit om het publiek weer te verwelkomen en podiumplezier te laten beleven. Elk podium van KunstenHuis Idea heeft zijn eigen karakter en zo kan het publiek genieten van cabaret, toneel, literatuurlezingen, filmavonden, klassieke muziek, pop en rock. De medewerkers staan klaar om de bezoekers te ontvangen en te begeleiden bij de nieuwe coronamaatregelen, zodat het voor elke bezoeker een gezonde en fijne middag of avond is.
Lees meer

Save the Date: CultuurCafé De Bilt | 8 februari 2022
Ons culturele geduld is lange tijd op de proef gesteld en nu we gaan we weer volop genieten van kunst en cultuur. Daarom vindt op 8 februari het tweede Cultureel Café De Bilt plaats. Buro Lou en KunstenHuis Idea hebben de handen ineen geslagen om dit Cultureel Café via livestream te brengen. Onder leiding van Bart van Gerwen worden verschillende gasten soms stevig aan de tand gevoeld en soms met fluwelen handschoenen aangepakt.
Lees meer

Cultureel Café in teken van kunstonderwijs - Bilthoven, 2 juli 2021
Op vrijdag 2 juli jl. vond in Theater Het Lichtruim het eerste Cultureel Café De Bilt plaats. Met het einde van het culturele seizoen in zicht was dit een uitgelezen moment voor de culturele organisaties van gemeente De Bilt om bij te praten en nieuwe plannen en projecten te presenteren. Zo was er aandacht voor structureel kunstonderwijs op de basisscholen en werd het Kunst Doe Boek gepresenteerd, een cadeau aan alle bassischoolleerlingen van KunstenHuis De Bilt-Zeist en RegioCultuurCentrum Idea.
Lees verder

Cultuurakkoord getekend voor alle kinderen in Zeist - Zeist, 1 juli 2021
Op donderdag 1 juli ondertekenden de gemeente Zeist, de basisscholen, KunstenHuis en RegioCultuurCentrum Idea het Cultuurakkoord. Met dit akkoord bekrachtigen zij de wens om op alle basisscholen kunst- en cultuuronderwijs mogelijk te maken voor alle kinderen. Tevens werd die middag het Kunst DoeBoek uitgereikt.
Lees verder

Idea en KunstenHuis kiezen voor fusie - Zeist, 25 juni 2021
Regiocultuurcentrum Idea en KunstenHuis De Bilt-Zeist hebben de intentie uitgesproken om per 1 januari 2022 te gaan fuseren. De afgelopen maanden hebben beide organisaties onder leiding van een externe adviseur inventariserende gesprekken gevoerd over de taken en uitdagingen die zij in de toekomst voor de beide cultuurcentra zien en hoe deze door samenwerking elkaar kunnen versterken. Deze verkenning sluit aan bij de collectieve wens van de vier betrokken gemeenten (Zeist, Bunnik, Soest en De Bilt) dat de bibliotheek de transitie moet maken van uitleenpunt naar een maatschappelijk cultuurcentrum. Een fusie bleek daarbij de meest voor de hand liggende keuze. Hiermee ontstaat een krachtig en toekomstbestendig cultuurcentrum in de regio met een sterke positie op taal-, kunst en cultuureducatie, mediawijsheid, cultuurparticipatie en cultuurbeleving.
Lees verder