plectri

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon

Digitale geletterdheid

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Om goed mee te kunnen doen in de samenleving is het belangrijk dat kinderen alle onderdelen van Digitale Geletterdheidleren beheersen. Digitale Geletterdheid wordt dan ook een van de speerpunten in he tonderwijs en neemt een belangrijke plaats in binnen de 21e eeuwse vaardigheden. Aan de slag met Digitale Geletterdheid? Idea ondersteunt scholen! Van trainingen voor leerkrachten tot kant-en-klare gastlessen door onze Medialab docenten, die meteen ook alle apparatuur meenemen. Een educatieve Minecraft bouwwedstrijd met de hele bovenbouw? Een echt schooljournaal maken met de klas? Met het hele leerkrachtenteam werken aan een visie op Digitale Geletterdheid? Het kan allemaal. Idea biedt:

  1. Medialab-lessen voor leerlingen
  2. Deskundigheidsbevordering voor leerkrachten en directies
  3. Ouderavond mediawijsheid

Brochure Digitale geletterdheid
Aanbod Medialab

 

Kunst- en cultuurprojecten

KunstenCentrum Idea organiseert al vele jaren kunst- en cultuurprojecten voor het primair onderwijs in Soest en Soesterberg. Samen met Kunst Centraal ontwikkelt KunstenCentrum Idea jaarlijks een cultuur- en verdiepingsprogramma voor alle scholen (Cultuureducatie Met Kwaliteit). Daarnaast organiseert het kunstencentrum ook eigen projecten voor het primair onderwijs en projecten op maat, afgestemd op de specifieke wensen van een school.

 

Directeur Marcel Damoiseaux – R.K. Daltonschool de Driesprong over het project Culturele Naschoolse Activiteiten:
"Het enthousiasme van de leerlingen was groot. In de voorbereiding vond ik het fijn dat er zoveel mogelijk is. Vrijwel alles kan. Dit geeft je als school veel vrijheid."

Project-overzicht per groep of bouw

 

Groep 1-2

Er was eens... En leefden zij nog lang en gelukkig?

Groep 1 t/m 8

Circus op school: Hooggeëerd publiek, komt dat zien...

Groep 1 t/m 8

Benniebang: griezel je mee?

Groep 3 t/m 8

Pimp de school: de school ondergaat een metamorfose.

Groep 3 t/m 8

Het Hiphopproject: het is geen stijl, het is een levensvisie!

Groep 5 t/m 8

Maak je animatie: wow, dat poppetje gaat leven!

Groep 7 t/m 8

Speel je eigen serie: wie hangt daar aan die cliff?

Voor meer informatie of het boeken van projecten, kun je contact opnemen met: Valerie van Valkenburg , telefoon: 035 609 58 28

 

Proeflesweken

Vroegboekkorting

Weet je nog niet zeker of je voor de juiste cursus kiest? Kom dan tijdens de Open Lesweken van 14 t/m 26 september een proefles volgen. Het volgen van een proefles is alleen mogelijk bij cursussen waar nog plek is.

Proeflesoverzicht kinderen & jongeren
Proeflesoverzicht volwassenen
Inschrijven voor een proefles.