plectri

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon

KunstenCentrum Idea is projectleider van Cultuureducatie met Kwaliteit in de gemeente Soest. Vanaf 2013 organiseert KunstenCentrum Idea in Soest en Soesterberg het verdiepingsprogramma met 8 verdiepingslessen dat aansluit op het bestaande cultuurprogramma van Kunst Centraal. Omdat het verdiepingsprogramma wordt gesubsidieerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie zijn er geen extra kosten voor scholen aan verbonden. In totaal zijn er 21 scholen voor primair onderwijs in Soest waarvan er 18 deelnemen aan het Verdiepingsprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit. Er is (net als bij het cultuurprogramma) een A en een B programma.

Meer informatie
Voor meer informatie over Cultuureducatie met Kwaliteit kun je contact opnemen met Anita Vreugdenhil, .

Wat betekent het verdiepingsprogramma voor scholen in Soest en Soesterberg?
De scholen krijgen per schooljaar vier projecten in het cultuurprogramma, één voor groep 1/2, één voor groep 3/4, één voor groep 5/6 en één voor groep 7/8;

  • Per project in het cultuurprogramma vindt er een verdieping plaats voor de leerlingen op het gebied van kunsteducatie, leesbevordering en media-educatie;
  • De elementen uit het verdiepingsprogramma sluiten geheel aan op de projecten in het cultuurprogramma;
  • De verdieping voor leerkrachten bestaat uit deskundigheidsbevordering op het gebied van leesbevordering, digitale geletterdheid, procesgerichte didactiek en VTS. 

Scholen Soest A
OBS De Buut, St. Carolusschool, OBS De Egelantier, 3e Van der Huchtschool, Basisschool De Insingerschool, De Ludgerusschool, Basisschool De Postiljon, OBS De Startbaan, Basisschool De Wegwijzer, CBS De Werveling.

Groep Omschrijving programma
Groep 1/2 Willie Wurm
Groep 3/4 Loop rond met de hond
Groep 5/6 Sporen in het land
Groep 7/8 De klas van '45

 

Scholen Soest B
CBS De Bron, Basisschool De Achtbaan, Basisschool Da Costaschool, RK Daltonschool De Driesprong, 2e Van der Huchtschool, 1e Van der Huchtschool, Montessorischool Soest, Prof. J. Waterinkschool, Prins Willem Alexanderschool.

Groep Omschrijving programma
Groep 1/2 Zooi! Mooi?
Groep 3/4 Wie woont of werkt waar?
Groep 5/6 Plaatselijke figuren
Groep 7/8 Het plot