plectri

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon

Cultuurdagen
Voor jongeren organiseert KunstenCentrum Idea in Soest verschillende culturele activiteiten, cultuurdagen en voorstellingen in het kader van het vak CKV.
Leerlingen van het Griftland College, zowel VMBO als HAVO/VWO, komen naar Idea en doen hieraan mee. Ook werkt KunstenCentrum Idea samen met het Baarns Lyceum en de Waldheim Mavo.Bij cultuurdagen is er een ruime keuze uit verschillende workshops zoals bijvoorbeeld hiphop, breakdance, streetdance, theatersport, soap acteren, scènes schrijven en uitspelen, graffiti schilderen, illustreren, striptekenen, portretfotografie, animatie, digicollage, pop art schilderen, reclame, stage fighting, action painting, acrobatiek, circustechnieken, dichten, lichtschrijven en literatuur.

Lessen op school
KunstenCentrum Idea verzorgt ook culturlele lessen op school, waaronder bijvoorbeeld lessen dans en drama voor leerlingen van de brugklassen van het Griftland College.

Festivals
KunstenCentrum Idea doet mee aan tal van activiteiten en festivals in Soest. KunstenCentrum Idea participeert ook in Brandstof, het podium voor en door jongeren in Soest. Wil je meer weten, stuur dan een mail naar

Jongerencultuurcoach
Ken je de jongerencultuurcoach in Soest al? Riëndy Holder werkt voor alle jongeren in Soest en kan je vertellen waar er leuke culturele activiteiten voor jongeren zijn. Wil je wat weten of vragen? Mail naar

Kunstbende
Kunstbende is hét creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar binnen de categorieën: muziek, dj, film, taal, expo, fashion, influencer, dans en theater. Kunstbende is er voor jou om je creatieve talent te ontdekken of misschien wel verder te ontwikkelen. In elke regio wordt een traject vol workshops en activiteiten georganiseerd. Eindpunt van dit traject is de voorronde waar jij jouw zelfgemaakte werk kunt laten zien aan een professionele jury. Win je de voorronde, dan ga je naar de finale op Kunstbende Live. Win je de finale, dan treed je op op een mainstage die binnen je eigen categorie valt, van Mysteryland tot International Film Festival Rotterdam! De voorronde van regio Utrecht is op zondag 6 juni in de Stadsschouwburg. Schrijf je in en join de KLUB!
Lees meer

2021Kunstbende

 

Jeugdfonds Cultuur

2020KiesjeKunst
 

Wil je kind graag meedoen met een cursus, maar is het om  financiële redenen niet mogelijk? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Door tussenkomst van een intermediair kan je kind gratis of bijna gratis een cursus volgen.
Lees meer