plectri

Jongerencultuurcoach lanceert digitaal jongerenplatform

Op 19 februari 2021 lanceert jongerencultuurcoach Riëndy Holder een digitaal jongerenplatform. Het platform heet YoungKreators en is voor jongeren in Soest, Soesterberg en Baarn.

2021YoungKreatorsScreen

YoungKreators is er om jongeren uit de omgeving Soest, Soesterberg en Baarn met elkaar te verbinden door samen (online) jongeren content te creëren. Riëndy heeft al diverse videoclips en podcasts van jongeren op YoungKreators geplaatst.

Vanaf 19 februari kunnen jongeren zelf op het digitale platform hun muziek, podcasts, foto’s en choreografieën uploaden. Het digitale jongerenplatform YoungKreators wil hét platform voor jongeren in Soest, Soesterberg en Baarn worden.

Met behulp van een eerste subsidie van Jeugd aan zet, aangevraagd door de gemeenten Soest en Baarn, is vorig jaar in de zomer een start met het platform gemaakt. In zes bijeenkomsten hebben jongeren zelf onder leiding van New Amsterdam met elkaar de naam van het platform bedacht, hoe het platform eruit moet zien en wat je allemaal op het platform kuntplaatsen.

De jongeren zijn door New Amsterdam stap voor stap meegenomen, hebben hun eigen talenten en interesses ontdekt en zijn in werkgroepen aan de slag gegaan. Stap voor stap zijn de jongeren tot de naam van het platform gekomen, is een merkgevoel opgebouwd en hebben jongeren het format bedacht voor het digitale jongerenplatform. Door een tweede subsidie van Jeugd aan zet, door het ministerie van VWS begin dit jaar toegekend, kan het platform nu op 19 februari 2021 gelanceerd worden.

Alle jongeren in Soest, Soesterberg en Baarn hebben nu hun eigen digitale jongerenplatform YoungKreators. Jongeren gaan nog veel van zich laten horen en zien op het platform. Het digitaal jongerenplatform is te vinden op www.youngkreators.nl.
Riëndy Holder is bij Idea te bereiken op het mailadres:

 

Vakanties en feestdagen

Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen.

Kerst 25 dec 2021 t/m 9 jan 2022
Voorjaar 26 feb t/m 6 mrt 2022
Pasen 18 apr 2022
Koningsdag 27 apr 2022
Mei 30 apr t/m 15 mei 2022
Hemelvaart 26 mei 2022
Pinksteren 6 juni 2022
Zomer 9 jul t/m 21 aug 2022