plectri

facebook-icontwitter-iconinstagram-iconlinkedin-iconyoutube-icon

Kunstencentrum Idea is er voor alle mogelijke liefhebbers van dans en beweging. Het aanbod varieert van jazzdance, streetdance/hiphop en yogalessen tot dans je fit en pilates. Voor ieder wat wils! Iedereen weet dat in beweging blijven goed is voor lichaam en geest, ongeacht leeftijd of ervaring. Daarnaast is het gewoon heerlijk om te doen.

Wil je je niet direct voor een heel seizoen inschrijven dan bestaat er de mogelijkheid om je op te geven voor een kennismakingscursus. Deze cursus bestaat uit 15 lessen. We organiseren kennismakingscursussen in Yoga Easy Flow, Mindfulness Yoga, Pilates-methode en Pilates Vitaal.  

En ook als je altijd van dans en bewegen gehouden hebt maar het niet meer aandurft of denkt het niet meer te kunnen ben je welkom! Speciaal voor senioren (60+) en mensen met Parkinson, Reuma of MS organiseert Kustencentrum Idea ook kennismakingscursussen; Dans je fit 60+, Pilates-methode 60+ en Dans wat je kan.

Jazzdans Jazzdans

Jazzdans is inspannend en expressief en goed voor de ontwikkeling van je dansgevoel. Jazzdance swingt en dat leer je in deze lessen.
Lees meer
 
Streetdance V Hiphop 18+

Hiphop lessen zijn inspannend, expressief en goed voor de ontwikkeling van je ritmegevoel.
Lees meer
 
Streetdance V Streetdance/Hiphop 30+

Met ritmische grooves en funky bounces werken we aan een eigentijdse ‘streetdance’.
Lees meer
 
Yoga easy flow Yoga Easy Flow

Yoga Easy Flow zorgt voor diepe ontspanning, soepelheid van lichaam en geest én een enorme energy boost! Kies voor een seizoenscursus of een kortere kennismakingscursus.
Lees meer
 
Mindfulness yoga Mindfulness Yoga

Bij de Mindfulness Yoga ligt de focus op soepele gewrichten, pezen, bindweefsel en diverse mindfulness oefeningen. Voor wie zich niet direct voor een heel seizoen wilt inschrijven, is er een kennismakingscursus.
Lees meer
   
Pilates methode Pilates-methode

Deze les is bijzonder geschikt voor mensen met klachten, mensen die herstellen van een blessures of last hebben van een plaatselijke belemmering in beweging door bijvoorbeeld reuma, artrose of scoliose
Lees meer
   
Pilates methode Pilates-methode Vitaal

Dankzij Pilates krijg je meer controle over jouw lichaam en leer je het nog beter kennen. Je maakt je centrum krachtiger en krijgt daardoor meer souplesse.
Lees meer
   
Pilates methode Pilates-methode 60+

In deze lessen wordt rekening gehouden met het ouder wordende lichaam. Plezier in bewegen binnen je eigen (on-)mogelijkheden staat voorop.
Lees meer
   
Dans je fit 60 Dans je fit 60+

Ben je 60+ en heb je altijd van dans gehouden, maar durf je het niet meer aan om te beginnen? Dan is Dans je fit 60+ echt iets voor jou. 
Lees meer
 
Dans wat je kan Dans wat je kan

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil genieten van dansen en bewegen, zittend of staand, binnen zijn eigen mogelijkheden en creativiteit. Het is uitermate geschikt voor mensen met Parkinson, Reuma of MS. 
Lees meer
 

Vakanties en feestdagen

Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen.

Herfst 16 t/m 24 okt 2021
Kerst 25 dec 2021 t/m 9 jan 2022
Voorjaar 26 feb t/m 6 mrt 2022
Pasen 18 apr 2022
Koningsdag 27 apr 2022
Mei 30 apr t/m 15 mei 2022
Hemelvaart 26 mei 2022
Pinksteren 6 juni 2022
Zomer 9 jul t/m 21 aug 2022