plectri

facebook-icon

twitter

facebook-icon

Nieuwsbrief juni 2019

De Ontdekking - Een Kunstpaleis in Soest - Nog 1 week

1b

Nog tot en met 8 juni kan je een bezoek brengen aan het pop- up museum De Ontdekking in Soest. Naast de collectie zijn er nog enkele unieke optredens en workshops. Introdans geeft maandag 3 juni een workshop dans speciaal voor volwassenen. Kijk op de website

De unieke expositie is samengesteld door 11 gastconcertvatoren uit de kunstcollecties van SBK Kunstuitleen Gooi en Eemland, de gemeente Soest en uit de particuliere collectie van kunstschilder L’Hoëst.

Kijk op www.museumdeontdekking.nl voor meer informatie. Het museum is nog tot en met 8 juni dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Iktoon 2019 - Kunst is van iedereen

2b

Nederland barst van het kunstzinnig en cultureel talent. Iets om trots op te zijn! En om te delen met zoveel mogelijk mensen. Iktoon maakt kunst- en cultuurbeoefening zichtbaar, herkenbaar en toegankelijk. Want kunst is van iedereen!

Hoe het werkt? Maak een evenement aan op de website van Iktoon. Van comedyshow, dansgroep tot kunstexpositie: iedereen kan meedoen. Tijdens de iktoon-maand van zaterdag 1 juni tot en met zondag 30 juni 2019 wordt er door tienduizenden kunstenaars, verspreid over meer dan 130 gemeenten, kunst getoond. Er zijn voorstellingen, workshops, exposities, shows, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen bij culturele instellingen.

Periode: 1 t/m 30 juni. Zie website

Nationale Kunstdagen - 9 en 10 november 2019

2b

Wil jij je kunst exposeren op een beurs met zo’n 4.000 bezoekers en zo nieuwe contacten leggen met mogelijke kopers? Schrijf je dan in voor de tiende editie van de Nationale Kunstdagen, op 9 en 10 november 2019. De gezellige sfeer en de grote veelzijdigheid aan geëxposeerde kunstwerken zijn twee van de redenen dat bezoekers de beurs elk jaar weer opnieuw massaal bezoeken en steeds vaker huiswaarts keren met een gekocht kunstwerk en bijna altijd met afspraken voor meerdere atelierbezoeken.

De Nationale Kunstdagen vinden in 2019 plaats in de Beursfabriek in Nieuwegein. Bij aanmelding voor 1 juni is een gratis halve pagina in de beurscatalogus inbegrepen.

 Zie www.kunstdagen.nl voor het aanmeldformulier.

Theaterfestival Vuurol - 9 en 10 juni

2b

Op 9 en 10 juni is het bos rond de Kuil van Drakenstein vanaf 12 uur voor jong en oud ‘the place to be’. Om van natuur én theater te genieten rond het thema ‘Uitpluizen’. Je kunt er je eigen route uitstippelen langs een grote verscheidenheid aan verrassende voorstellingen, korte acts en kunstwerken.

Wat alle voorstellingen en acts in ieder geval gemeenschappelijk hebben is dat ze verrassend en origineel zijn en vaak beeldend, kleurrijk. Bovendien maken ze verbinding met het mooie bos.

Kijk voor meer informatie op: www.vuurol.nl

 


Let op: Organiseer je in de maanden juli / augustus een culturele activiteit in Soest en wil je dat ze op de culturele agenda en op www.uitinsoest.nl verschijnt? Geef dan de activiteit die je in juni 2019 voor het publiek openstelt, vóór 20 juni aan ons door via:

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur