plectri

facebook-icontwitter-iconinstagram-icon

Soester cultuurnieuwsbrief - januari 2023

In de beeldentuin klein2

Het CultuurpuntSoest wenst je een gezond, inspirerend en kleurrijk 2023. Hopelijk ontmoeten wij elkaar vaak! Want dat betekent dat er veel gebeurt in Soest op cultureel gebied. En misschien is de eerste ontmoeting al tijdens het cultureel café op 22 januari in Artishock. 

Nadat ik al bij Radio Soest had gezeten om over het afgelopen jaar te praten, werd ik door de Soester Courant gebeld die ook graag met mij een gesprek willen over het afgelopen jaar en de toekomstplannen voor 2023. Er zijn al wel wat plannen, zoals natuurlijk de nieuwe website cultuurinSoest, inclusief een uitagenda. Verder hopen we een muziekfestijn te realiseren. Ik hoop ook dat ik organisaties kan ondersteunen in hun wens om meer deelnemers te werven, zodat hun club toekomstbestendig is. Dat kan ik doen door de training Samen Slim Deelnemers Werven te geven.

Het jij al een organisatie of een persoon voorgedragen voor de cultuurprijs 2023? Neem eens wat culturele agenda's door als je niet direct een keuze kan maken!

Radio Soest wordt formeel onderdeel van Eemland1, samen met Baarn en Bunschoten-Spakenburg. Ze zijn nog wel op de vertrouwde plek in de ether te vinden. En...Soest krijgt tv!

 

Cultuur in Soest, hoe wordt dat eigenlijk gepromoot?

Samen Slim Deelnemers Werven

Afgelopen jaar is er veel gebeurd op het gebied van culturele promotie. De site uitinsoest met de digitale uitgaansagenda is de lucht uit. En hoewel de agenda nog wel op de site opdeheuvelrug te vinden is, ervaart het culturele veld dit niet als wenselijk. Achter de schermen zijn we bezig met een nieuwe site: cultuurinsoest. We hopen deze eind van 1ste kwartaal 2023 in de lucht te hebben. Het wordt een complete site voor cultuur alleen. Met een uitagenda, informatie voor cultuuraanbieders en het project Kies je kunst. Kies je kunst maakt het je makkelijk om eens een cursus uit te proberen. Gelukkig kunnen we de uitagenda nu ook op de gratis app Het beste van lokaal vinden. Een interessante app voor alle inwoners van Soest en Soesterberg. Maak gebruik van de QR-code om deze app te downloaden.

Ook omdat de toekomst gaat worden met de nieuwe site, raden we je aan,  je event zelf aan te melden op de ‘opdeheuvelrug’ site. Dat kan via dit formulier Dat is tot september 2023 nog gratis.
 
Culturele agenda Soest-Baarn
Er wordt nog meer aan extra promotie gedaan. De maandelijkse fysiek culturele agenda is samengevoegd met de culturele agenda Baarn. Dat betekent dat het aanbod nu op meer dan 100 locaties gepromoot wordt. 

 

Kom je ook toosten op het nieuwe jaar? 

Samen Slim Deelnemers Werven

Cultureel Café Happy New Year  

Traditiegetrouw is het eerste Cultureel Café een aftrap van het nieuwe culturele jaar. Een goede gelegenheid elkaar het beste te wensen, ideeën uit te wisselen en weer even bij te praten.

Zondag 22 januari om 16.00 uur zien we jullie graag in Artishock, Steenhoffstraat 46A, Soest. De bijeenkomst wordt opgeluisterd met een korte maar verrassende act van Retourtje Vooruit. De toegang is gratis en iedereen uit Soest en Soesterberg is welkom!

Het CultuurPuntSoest i.s.m. Cultuurplatform Soest.

 

Wie draag jij voor voor de cultuurprijs 2023?

Samen Slim Deelnemers Werven

Inwoners van Soest en Soesterberg kunnen tot 22 januari 2023 personen of organisaties voordragen voor de gemeentelijke Cultuurprijs 2023. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een persoon - amateur of (semi)professional - of organisatie die zich in of voor onze gemeente heeft onderscheiden door activiteiten en/of initiatieven op cultureel gebied met een aantoonbaar belang voor de Soester gemeenschap.

Voordragen Cultuurprijs Soest 2023

 

Zoek je radio Soest? Kijk op Eemland 1! Kan je ook direct tv kijken...

Samen Slim Deelnemers Werven

Vanaf 1 januari 2023 fuseren Radio Soest RTV Baarn en RTV Bunschoten tot Eemland1

Eemland1 is de onafhankelijke streekomroep van en voor alle inwoners van Bunschoten-Spakenburg, Soest en Baarn. Zij gebruiken daarbij de inzet van oude en nieuwe media met een gevarieerd aanbod en een sterke lokale focus. 

De luisteraar en kijker van morgen en overmorgen krijgt up-to-date nieuws en actualiteiten via alle technologieën, mediaplatforms en beschikbare expertise. Ze doen verslag van alle activiteiten die van belang zijn binnen de samenleving langs het stroomgebied van de Eem. De nieuwsvoorziening wordt dagelijks verzorgd door journalisten die in dienstverband of na pensionering het vak met enthousiasme uitoefenen. De redactie stimuleert ook discussies waarbij verschillende meningen met wederzijds respect aan bod komen. 

Het aanbod varieert van politiek tot cultuur en van religie tot sport. Leidend hierbij zijn de principes van menselijkheid, wederzijds respect, inclusiviteit en gelijkwaardigheid. Dit realiseren ze door de inzet van vele betrokken en enthousiaste medewerkers/ vrijwilligers uit de regio en een professionele organisatie. Eemland1 doet dit in nauwe samenwerking met culturele, politieke, maatschappelijke en educatieve organisaties. 

EEMLAND1 Streekomroep voor de regio Eemland

 

Samen Slim Deelnemers Werven? Hoe doe je dat? 

Samen Slim Deelnemers Werven

Hoe weet je of je een nieuwe doelgroep moet benaderen? Weet jij of je leden nog tevreden zijn?  Hoe kom je in contact met deze doelgroep? Is het nodig je aanbod aan te passen? En waarom dan en hoe? Zijn er medespelers in de regio?  Wil je je organisatie toekomstbestendig maken?  

Beantwoord je één van deze vragen met ja?  

Dan is de training of de inspiratiebijeenkomst Samen Slim Deelnemers Werven iets voor jou. Je gaat met je eigen organisatie aan de slag. Theorie en praktijk en met elkaar. Lees verder

Foto door Andrea Piacquadio via pexels.com 

 

Op de hoogte blijven?

Samen Slim Deelnemers Werven

De Soester cultuurnieuwsbrief staat online. Maandelijks krijgt ze een update. De nieuwe berichten wordt bovenaan geplaatst. Sommige berichten staan vanwege hun geldigheid, langer op de nieuwsbrief.

Wil je elke maand de Culturele Agenda als PDF en de Soester cultuurnieuwsbrief digitaal ontvangen? Of wil je je abonnement opzeggen? Stuur ons een e-mail

 

 

 

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden in 2022 helemaal vergoed. Meer hierover lezen. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur