plectri

facebook-icon

twitter

facebook-icon

December 2019

Een CultuurDeelJe-podcast

2b

 

Ken je de CultuurDeelJe-podcast al? Elke maand spreekt Bas Verberk, specialist beleid LKCA (Landelijk Kennisinstituur voor Cultuureducatie en Amateurkunst) iemand in of rond de politiek over cultuur en politieke beïnvloeding. Handig om onderweg of tijdens het afwassen op de hoogte te raken van politieke besluitvorming. Er zijn inmiddels 3 interviews te beluisteren.

Aboneer je hier (ook via spotify of Itunes)

 

Dirigentencafé

2b

 

Speciaal voor koordirigenten in Utrecht en omgeving is er het dirigentencafé. Thema 'Inzingen & Opwarmen'. Wat zijn jouw ideeën voor oefeningen, hoe lang doe je dit, ook na de pauze? Wat werkt wel en niet? Maandag 2 december van 10.00-12.00 uur. Locatie: ZIMIHC Theater Wittevrouwen, Bouwstraat 55, Utrecht. 

Aanmelden is fijn, maar niet noodzakelijk.

 

Het is nu een feit: Kunst en cultuur bevorderen de gezondheid en het algehele welbevinden.

2b

 

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO analyseerde 900 onderzoeken en concludeert nu officieel: het actief of passief beleven van kunst bevordert de gezondheid en het algehele welbevinden. De WHO roept beleidsmakers op om meer te investeren in culturele interventies in de gezondheidszorg.

 

Fijne feestdagen!

2b

 

Het Cultuurpunt wenst iedereen goede en fijne feestdagen toe. Om de sfeer er alvast in te brengen, luister en zing mee met Fay Lovsky Christmas Was A Friend Of Mine

 


Let op:
 Organiseer je in de maand Januari 2020 een culturele activiteit in Soest en wil je dat deze op de culturele agenda en op www.uitinsoest.nl verschijnt? Geef de activiteit die je voor het publiek openstelt, vóór 16 december aan ons door via:

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur