plectri

facebook-icon

twitter

facebook-icon

Nieuwsbrief februari 2019

Gluren bij de Buren - zondag 10 februari 12:00 - 17:00 uur

1b

Gluren bij de Buren is hét huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium is en de bank de tribune. De huiskamers van Soest veranderen voor een dag in echte podia, voor zeer intieme optredens van verschillende lokale talenten. Door de hele stad kun je genieten van singer-songwriters, theatermakers, koren, noem maar op. De acts spelen tussen 12:00 en 17:00 uur meerdere optredens van 30 minuten, die kun je gratis kunt bezoeken.

Kijk op: www.glurenbijdeburen.nl

Ook een Culturele organisatie kan mensen met dementie mee laten doen

2b

Het kan je niet ontgaan zijn: doordat we met zijn allen ouder worden, krijgen ook meer mensen dementie. We weten er ook meer over en doen er al meer mee. Als in een vroeg stadium onderkent wordt dat iemand dement wordt en daar wordt op ingespeeld, kan iemand langer op een veilige en waardige manier in de samenleving mee blijven doen. Dat is fijn voor hem/haar maar ook voor zijn/haar naaste omgeving.|

Soest wil een dementie vriendelijke gemeente zijn. Daarvoor zetten ze een aantal acties in. O.a. door organisaties te vragen zich bewust te worden van deze dementerende medemens en wat zij zelf hieraan zouden kunnen doen om de dementerende zolang mogelijk mee te laten doen.
Dat begint al bij signalering dat er iets aan de hand is. Waar kan je terecht als je dit signaleert? Vervolgens kan een organisatie ook nadenken of ze deze doelgroep speciaal kunnen uitnodigen of betrekken bij het programma en op welke manier dit zou kunnen.

Vind je het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen, ook de mens met dementie, kan je contact opnemen met Pien Krolis. Zij kan je helpen hier vorm aan te geven. Er staan twee trainingen gepland: 31 januari van 9.30 - 12.00 uur in De Drie Eiken in Soesterberg en 14 februari van 19.30 - 22.00 uur in De Linde, Soesterberg. e-mail | website

The Voice of Soest

2b

Een wedstrijd tussen zingende Soesters. Of je nu een koor bent, een band, of juist graag in je eentje onder de douche zingt, en je altijd al hebt afgevraagd hoe dat nou zou klinken met een band. Wanneer je je inschrijft, zou dat maar zo eens werkelijkheid kunnen worden. De live-shows zullen worden gehouden in Breed-educatief centrum De Plantage, aan de Smitsweg in Soest. Hier zullen 16 halve finalisten strijden om een plekje in de finale, waarna er één winnaar met die felbegeerde single-opname vandoor gaat. Data om te bewaren: Eerste Voorronde: 15 maart 2019, Tweede Voorronde: 29 maart 2019, Finale 5 april 2019.

Inschrijven is mogelijk tot en met 4 maart 2019. Inschrijvingen na deze datum zullen niet worden gehonoreerd. Op 6 maart 2019 worden de definitieve kandidaten via deze site, via facebook en via de Soester Courant bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.voiceofsoest.nl

Week van de Poëzie - dinsdag 5 februari, 20:00 uur

2b

Van 31 januari t/m 6 februari is het de week van de Poëzie. Dinsdag 5 februari wordt er bij Boekhandel Van de Ven voorgedragen uit 3 gedichtenbundels. José Walenkamp- Dieben zal gedichten voordragen uit haar bundel "In alle eenvoud". Magdalena de Coninck zal gedichten voordragen uit haar bundel "Aardezang". Corry de Heus zal gedichten voordragen uit de bundel "Nooit meer stilstaan"van Marianne van der Laan.

Locatie: Boekhandel Van de Ven. Aanmelding via 035-6012419 of


Organiseer je een culturele activiteit in Soest en wil je dat ze op de culturele agenda en op www.uitinsoest.nl verschijnt? Geef dan de activiteit die je in maart 2019 voor het publiek openstelt, vóór 20 februari aan ons door via:

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur