plectri

facebook-icon

twitter

facebook-icon

Nieuwsbrief september 2019

Cultuurcoach voor jongeren

1b

Vanaf 2 september is Soest een cultuurcoach voor jongeren rijker. Riëndy Holder gaat deze functie vervullen. Hij richt zich op jongeren die nu niet of nauwelijks met cultuur in aanraking komen. Dat kan van alles zijn: muziek, theater, dans, of het organiseren van een festival. Riëndy is zelf muzikant. Onder de naam mr. Ray Bass treedt hij geregeld op.

Zijn werkdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag.
E:  RegioCultuurCentrum Idea, Stichting Balans en het Grifland College hebben samen de inhoud van deze functie bepaald.

Korenproject: the armed man, a mass for peace Doe je mee?

2b

Het indrukwekkende werk 'The Armed man, a mass for peace' van Karl Jenkins werd oorspronkelijk opgedragen aan alle oorlogsslachtoffers van de gehele wereld. Jenkins werd bij het componeren van deze anti-oorlog mis geïnspireerd door de vreselijke gebeurtenissen in Kosovo.

Muzikant en componist Harrie Herfst droomt ervan om dit stuk in 2020 op te voeren op Park Vliegbasis Soesterberg met een koor van 500 leden. Deze dag vertelt hij over zijn idee en geeft aansluitend twee zangworkshops. Doe je mee? Alleen luisteren kan natuurlijk ook.

Waar: Shelter 611
Wanneer: Zaterdag 19 oktober om 10.30 uur de kick-off. De workshop is om 11.00 en 13.00 uur. 
Website

The floor is yours, een promotieproject van het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Soest

2b

Vanaf 5 oktober gaat er een breakdance cursus van start voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. In 10 lessen leren de kinderen de basismoves van breakdance en doen ze mee met een battle in Breda. Met dit project wil het Jeugdfonds sport&cultuur kinderen bereiken die vanwege financiële middelen niet zo snel zich kunnen aanmelden bij een sport of creatieve club.

Website
Video op YouTube

Kunst is dé manier om  onbeperkt te zijn 

2b

Met deze column sloot Vincent Bijlo NEXT STOP af, de Conferentie over kunst en cultuur voor mensen met een beperking. 


Let op:
 Organiseer je in de maand oktober een culturele activiteit in Soest en wil je dat ze op de culturele agenda en op www.uitinsoest.nl verschijnt? Geef dan de activiteit die je in oktober 2019 voor het publiek openstelt, vóór 25 september aan ons door via:

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur