plectri

insta

facebook-icon

Kunst in Soesterberg: Zondag 21 september 2014 van 12.00 - 17.00 uur
Locatie: de Oude Tempel, Oude Tempellaan 1, Soesterberg

Kunst in Soesterberg - Zowel amateur kunstenaars als professionals exposeren hun werk in de vleugels van de Oude Tempel. In het café van de Oude Tempel is er een gevarieerd muzikaal programma.
Twee groepen kinderen uit Soesterberg gaan onder leiding van een kunstenaar aan de slag met een kunstproject. De ene groep gaat samen met Hanna Joosten een theaterstuk maken en opvoeren rond het verhaal van Joris en de draak. De andere groep gaat samen met striptekenaar Joshua Peeters een stripverhaal maken over een historisch gegeven uit Soesterberg: postkoetsovervallen.

De Oude Tempeleen buitenplaats aan de Oude Tempellaan 1.  Een plek waar kunst thuis hoort. Maar waar het ook heerlijk picknicken is op het prachtige grasveld voor het gebouw. In het café zijn leuk gevulde picknickmandjes gevuld, die u mee naar buiten kunt nemen om op een kleedje op te smikkelen. Natuurlijk ontbreekt een kleine expositie over het verleden en de toekomst van dit terrein niet. Het breicafé Soesterberg heeft speciaal voor de Oude Tempel objecent gebreid.

poster-kunst-in-Soesterberg-A4

Een citaat van een deelnemer aan 'kunst in Soesterberg':

'Het is verrassend wat de mensen in je eigen buurt allemaal kunnen. En leuk om te weten. Het is zoveel makkelijker om naar een buurtgenoot te stappen en te vragen of ze een leuk sieraad voor je hebben of een mooi beeld.
Misschien woont er wel een leuk bandje in de buurt, dat bij jou op je feestje kan spelen.'.
Want daar gaat het tijdens de 'kunst in Soesterberg' ook om. De bewoners in het dorp laten zien wat je kan en hoe de bewoners elkaar een plezier kunnen doen. Tijdens Kunst in Soesterberg leer je al deze creatieve mensen kennen.

 

 

 

Meer informatie?
Neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest/Soesterberg
E:avreugdenhil@ideacultuur.nl T: 035 6095817

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur