plectri

Workshop Cultuur en Online; een blijvend koppel.
En de mogelijkheid om de juiste apparatuur te huren.

Wil je je verder ontwikkelen in het streamen van je voorstelling of expositie? Wil je beter je verhaal online kunnen vertellen? Cultuur online is niet meer weg te denken uit ons culturele aanbod: het bereiken van meer mensen, van een nieuwe doelgroep, gastsprekers die anders niet kunnen, de lessen op andere momenten terug kunnen kijken, via vloggen publiek interesseren etc.

Tijdens deze kennis en vooral doe workshop volg je drie sessies.

* In sessie 1 ga je oefenen met een professionele camera, geluid en belichting. Je leert over online ticketverkoop, streaming, opnemen en monteren.
Wil je wel leren streamen, maar heb je geen eigen apparatuur? Vanaf het nieuwe seizoen kan je de professionele apparatuur en de locatie huren bij RegioCultuurCentrum Idea of het Herman van Veen Arts Center. Zie: contact en mogelijkheden

* In sessie twee ga je aan de slag met het verhaal dat je wilt vertellen en hoe je dat digitaal het beste kan doen. Je leert over script en scenario schrijven, het opbouwen van een set, geluid, belichting en monteren. Uitgangspunt is het gebruik van je eigen mobiel en hoe je daar beter mee kan filmen.

* Sessie drie is een verdiepingssessie. Je maakt een keuze uit sessie 1 of sessie 2. Op deze manier ga je het geleerde goed eigen maken.

Bij de sessies ligt de nadruk op het zelf aan de slag gaan.

Wanneer? 11 of 15 september van 10.00 - tot 15.30.
Waar: RegioCultuurCentrum Idea, Willaertstraat 49, Soest
Kosten: gratis
Inclusief lunch

Aanmelden voor 6 september: hier aanmelden

De workshop ‘cultuur online’ wordt georganiseerd door RegioCultuurCentrum Idea.

Namens de werkgroep digitalisering:

Bas Ovink, theater Idea,
Peter Schipper, Cultuurplatform Soest,
Valentijn van Veen, Herman van Veen Arts Center,
Anita Vreugdenhil, CultuurPuntSoest

workshop cultuur online foto

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur