plectri

Bewegen. We weten allemaal hoe gezond dat is. Maar niet iedereen heeft iets met bewegen. Nu hoef je bij bewegen niet direct de sporthal in: je kan ook gaan dansen, circuslessen nemen of zelfs verhalen vertellen.

De gemeente Soest heeft het buursportcoach project omarmd. In Soest gaat een aantal organisaties onder de naam On the Move bewegingsactiviteiten aanbieden aan mensen voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is. De organisaties zijn: Idea Cultuur, Amerpoort, K’nijntje & Zippies, SWOS, st. MEE, Optisport, sportaanbieders en andere buurtsportcoaches.

Als je een extra zetje nodig hebt om meer en beter te bewegen kan beweegmakelaar Sanne van den Berg je begeleiden. Zij is deskundig op het gebied van bewegen en op de hoogte van wat er allemaal in Soest gebeurt aan beweegactiviteiten. Het advies is daarom op maat. Door middel van kleine stapjes verbetert u uw gezondheid en uw mogelijkheden. Sanne is er voor iedereen van alle leeftijden in Soest en Soesterberg.
Wilt u contact?  of T: 06 40761683.

Marijke Roest is de beweegmakelaar voor aangepast sporten. Hebt u een handicap, beperking of een aanpassing nodig bij het sporten? Marijke is de persoon waarbij u terecht kan. Uit eigen ervaring weet ze hoe je om kan gaan met verlies en met een beperking en hoe sporten en bewegen ook dan mogelijk is.

Wilt u contact?  of T: 06 360 88 590

Eenmooi voorbeeld is te vinden bij de reportage van RTV Utrecht https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1717914/

 

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden in 2022 helemaal vergoed. Meer hierover lezen. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur