plectri

Tijdens de corona werd duidelijk hoe belangrijk het is om je culturele aanbod online aan te bieden. En hoewel we nu ontzettend blij zijn dat we elkaar weer gewoon kunnen ontmoeten, gewoon een cursus kunnen volgen en gewoon naar een concert kunnen, jezelf online laten zien blijft belangrijk. Ook de gemeente Soest investeert daarin. Dat doet ze door het nieuwe steunpakket lokale maatregelen die nog dit jaar gelden. En dat doet ze door de workshop cultuur online gratis mogelijk te maken voor de cultuuraanbieders in Soest

In de workshops staat het zelf doen centraal. Er zijn 3 workshop avonden met elke een eigen thema. Je kan ze allemaal volgen of een keuze maken. 

Thema: Wil je de opening van je expositie of je optreden livestreamen? Wil je met professionele apparatuur werken? 
Op deze avond oefen je met een professionele camera, geluid en belichting in theater Idea.  
Daarnaast worden onderwerpen als online ticketverkoop, livestreaming en het opnemen behandeld en geoefend. 
Als je na deze avond enthousiast bent geworden over de mogelijkheden, maar je hebt geen eigen apparatuur, dan hebben Theater Idea en het Herman van Veen Arts Center een mooi aanbod. Voor meer info hierover, kan je contact opnemen met: 
Kunstenhuis Idea: EdeNelson Meppelink, voorlopig email adres: ;  
Arts Center: Valentijn van Veen,

Datum: 1 juni 
Tijdstip: 19.30-21.30 
Locatie: theater Idea 
Docenten: Bas Ovink, Arjan Gunst 

Thema: Hoe vertel je je verhaal digitaal? En kan je dat ook met je eigen mobiel op locatie? (ja, dat kan)  
Op deze avond ga je aan de slag met het verhaal dat je wilt vertellen en hoe je dat digitaal het beste kan doen. Je gebruikt je eigen mobiel.  
Je leert: 
Een script en scenario schrijven.  
Hoe je op locatie een set kan opbouwen.  
En hoe je op locatie toch nog goed geluid en belichting krijgt.  
Meenemen: je mobiel en de kern van je verhaal in 2 zinnen. 
 
Datum: woensdag 8 juni 
Tijdstip: 19.30-21.30 
Locatie: Theaterlokaal 
Docente: Karla Engberts 

Thema: Je maakt al leuke filmpjes, maar eigenlijk wil je er nog een duidelijk verhaal van maken. En je wilt ze ook op sociale media kunnen zetten. 
Op deze avond ontdek je welke (gratis) monteerprogramma's er voor je mobiel zijn en ga je er ook mee aan de slag.  
Vervolgens besteden we aandacht aan hoe je het op sociale media of in je computer krijgt met zo min mogelijk kwaliteitsverlies.    
Meenemen: je eigen mobiel en 1 of meer filmpjes die je wilt bewerken en/of samenvoegen. 

Datum: 15 juni 
Tijdstip: 19.30 - 21.30 uur 
Locatie: Theaterlokaal 
Docenten: Karla Engberts, Arjan Gunst 

Meld je voor 1 of meerdere avonden aan door een mail te sturen naar Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent. Vertel ook gelijk vanuit welke culturele organisatie je komt, of dat je een (amateur) artiest of (amateur) kunstenaar bent. 

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden in 2022 helemaal vergoed. Meer hierover lezen. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur