plectri

Popmuzikanten gezocht | UP:Next

Een nieuwe financiële stimulans voor Utrechtse popmuzikanten: UP:Next! Dien tot 1 augustus 2020 je plan in en professionaliseer je popcarrière met 10.000 euro.

Ben jij een professionele popartiest uit de provincie Utrecht en wil je je carrière naar een hoger plan tillen? Dan kun je tot 1 augustus jouw unieke plan indienen. Eind 2020 selecteert de jury één plan, waaraan een bedrag van 10.000 euro gekoppeld is. Als artiest kan je dit bedrag naar eigen inzicht inzetten om een jaar lang te werken aan een vernieuwend muzikaal project. Hierin wordt toegewerkt naar een live presentatie van 40-45 minuten.

We zijn op zoek naar artiesten die een nieuw geluid willen laten horen. Die buiten de gebaande paden willen treden. Die door willen bouwen.

Ben jij toe aan een volgende stap in je muzikale carrière?
Dien dan een plan in.

Over UP:Next

UP:Next is méér dan een popprijs. We zijn trots op onze Utrechtse artiesten. En op de belangrijke bijdrage die zij leveren op lokaal, provinciaal of (inter)nationaal niveau. We willen dat de Utrechtse muziekscene blijft doorgroeien. Met UP:Next stimuleert het Cultuurfonds artiesten om verder te bouwen aan een duurzame carrière. Een opmaat naar de volgende stap. 

Voor dit initiatief werkt het Cultuurfonds samen met 3voor12 Utrecht en het Utrechtse poppodium EKKO.

Hoe doe ik mee aan UP:Next?

  1. Lees eerst of je in aanmerking komt om een plan in te dienen voor UP:Next. Je vindt hieronder alle criteria en voorwaarden.
  2. Dien je plan voor 1 augustus 2020 in via dit formulier. Je plan bestaat uit een tekstuele en een muzikale inzending. Je vindt hieronder de voorwaarden waar je plan aan moet voldoen.
  3. Plan ingediend? Veel dank! Je ontvangt hiervan binnen een paar werkdagen een bevestiging.
  4. In oktober wordt de shortlist bekendgemaakt. Alle deelnemers ontvangen hierover een bericht.
  5. Sta je op de shortlist? Gefeliciteerd! Je krijgt in november de kans je plan toe te lichten aan de jury.
  6. In december kiest de jury uit de shortlist het meest veelbelovende plan.
  7. In 2021 kan de artiest met dit plan aan de slag! Eind 2021 verwachten we een slotpresentatie (40-45 minuten) van het winnende project. Tussendoor houden we regelmatig contact.
 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur