plectri

facebook-icon

facebook-icon

Mail-art project Kunstencentrum Idea 

setjes papierMaar ook voor mensen die niet online actief meer kunnen zijn, worden er mooie projecten ontwikkeld. Leintje Hoogenkamp, werkzaam bij Kunstencentrum en de Kunstuitleen Idea, heeft een mail-art project opgezet. Ze werkt hiervoor samen met de Da Costaschool en woon- en zorgcentrum Molenschot/Daelhoven/De Batenburg. Voor alle 230 leerlingen van de basisschool komt een tasje bij de het filiaal van AH Soestdijk te staan. Daarin een gekleurd vel om een brief op te schrijven, een bijzondere envelop geknipt uit posters van de bibliotheek en theater, wat materiaal om te versieren en een paar postzegels uit een heuse verzameling. De brieven zullen- na een periode van quarantaine- worden afgeleverd bij de verschillende woon- en zorgcentra, bij degenen die in deze periode best wat extra aandacht kunnen gebruiken. Een retourenvelop zit erbij; zal er een briefwisseling tot stand komen?  

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur