plectri

Online workshop serie over hoe je thuis je muziek kan opnemen? Welke spullen heb je hiervoor nodig, hoe neem je daadwerkelijk op en het kan ook nog met elkaar, online weliswaar.
Docent is Jan Pronk, producer en geluidstechnicus voor a.s. BLØF, Ilse de Lange en Kinderen voor kinderen.

Deel 2 van deze serie vindt 18 maart plaats en gaat over het opnemen zelf. Deel 1 van afgelopen donderdag ging over de spullen die je nodig hebt om thuis een zo goedkoop  mogelijke studio te bouwen. Heb je deel 1 gemist? Binnenkort komt deze op het youtube kanaal van Brandstof te staan!

Deel 3 is op donderdag 15 april en gaat over hoe je toch met elkaar online kan opnemen terwijl je niet bij elkaar over de vloer mag komen.

Deze driedelige serie, gericht op jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud uit Soest en Soesterberg, neemt geluidstechnicus en producer Jan Pronk de deelnemers mee in het proces van muzikaal idee tot geluidsopname. Jongeren zijn vanaf 20.30u welkom in de interactieve ZOOM sessie op https://ditisbrandstof.com/zoom.

Omdat bij elkaar komen momenteel wordt ontmoedigd zit ook samen muziek maken er voorlopig niet in. Toch kan er vaak meer dan je denkt. Ook op afstand is het namelijk mogelijk samen muziek te maken en deze muziek zelfs vast te leggen. De middelen die je daarvoor nodig hebt heb je vaak al in huis of zijn met een bescheiden investering in huis te halen. Deze workshops gaan je daarbij helpen.

Jan Pronk werkte als producer en studio-technicus voor en met artiesten als BLØF, Ilse de Lange, Hans Dulfer, Harry Sacksioni en Kinderen voor kinderen. Tegenwoordig is Jan eigenaar en huis technicus van de TCC Studios in Veenendaal.

Deze workshop serie wordt georganiseerd door Brandstof; door middel van maandelijkse workshop en jamsessie avonden laat Brandstof jongeren tussen de 12 en 20 jaar ervaren hoe het is om samen muziek te maken. Brandstof biedt de jongeren een podium en helpt ze ook verder in hun muziekcarrière dankzij de professionele begeleiding van bandcoaches, workshopleiders en muzikanten. Vanwege de corona maatregelen vinden de activiteiten van Brandstof voorlopig uitsluitend online plaats.

Deelname is GRATIS en van tevoren aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kun je terecht op https://ditisbrandstof.com of kun je mailen naar Sjoerd via .

Jan Pronk

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur