plectri

 

Chantal Loman

Chantal Loman

De interesses van Chantal  liggen bij de natuur: bloemen, vogels,  paarden, landschappen en zeegezichten. Ze werkt zowel met acryl als met olieverf. 

 

Coby Nieuwenhuizen

Coby Nieuwenhuizen

Dit jaar exposeert Coby met werken die gemaakt zijn met oliepastel. Na het aanbrengen van de kleur bewerkt ze de tekening met een speciaal medium. Laag over laag worden de kleuren intensiever. Door de verschillende kleur nuances komt het licht en donker tot uitdrukking.

 

Chantal Loman

Creatief Café Soesterberg

Mariska en Silvia hebben Het Creatief/hobby café Soesterberg opgezet. Een gezellige avond in de Linde waar je je eigen hobby kan beoefenen . Inmiddels nemen er zo’n 12 mensen aan deel. Interesse? E:  Voor deze middag is een aantal leden aan de slag gegaan met het thema Vogel.

 

Eszter Soczo

Eszter

Eszter beeldhouwt alweer 10 jaar. Hoofdzakelijk werkt ze met de steen serpentijn. Ze onderzoekt de tegenstellingen op in de steen en in haar eigen thema’s. Eerst spreekt de steen spreken en daarna bewerkt ze haar interactief. Ze is lid van het Kunstenaars Collectief ARTIPLU www.artiplu.nl

 

fotogroep Essenties

Essentie Zeist

Hoe verbeeld je vreugde, stilte, verdriet en liefde? Met een foto(beeld) is het mogelijk deze emoties te verbeelden. Een aantal leden van de Essentie is daar naar op zoek. Ook geïnspireerd geraakt ? www.fg-de-essentie.com

 

Harry Schilder

Harry Schilder

Bloyd heeft de laatste jaren behoorlijk wat af gefotografeerd. Hij had in mei nog een tentoonstelling in Artishock (Soest) met een serie uit zijn laatste boek: Some Places, Some Faces, Some Seconds in Time. Maar nu wil hij zijn focus weer voornamelijk richten op zijn poëzie, waarbij zijn foto’s een illustratieve rol gaan vervullen. Dit jaar een voorbeeld daarvan.

 

Hetty Uyland

Hetty Uyland

Het figuratieve werk van Hetty is te herkennen aan het heldere kleurgebruik. Ooit begon ze met aquarel, vervolgens acrylverf en nu sinds kort werkt ze met olieverf. De schilderkunst blijft haar uitdagen zichzelf verder te ontwikkelen. Hetty volgt lessen in het fijn schilderen bij Peter van Oostzanen in Soest.

 

JanvanVliet

Jan van Vliet

Jan houdt van kleur en vrije expressie bij het open atelier in Soesterberg. Hij geniet van het werken in het atelier. Het is niet alleen gezellig, maar ook leerzaam door de opbouwende kritiek die ze elkaar geven.

 

JaninvanDijk

Janine van Dijk

Vanuit een innerlijke drang om creatief bezig te zijn en vanuit een fascinatie voor de belichaming van het leven in mens en dier, is haar passie ontstaan: het in brons verwerken en tot uitdrukking brengen van de vele facetten van het leven. Ze zoekt naar de essentie van een moment, een houding, een emotie of een beweging.

 

JennyvanDijk

Jenny van Dijk

Jenny is gefascineerd door mens en dier. Ze schildert ze met acrylverf op kleine schilderijtjes van papier of doek.

 

JolandavanRhijn

Jolanda van Rhijn

Creativiteit loopt als een rode draad door haar leven; Wandkleden, poppen maken, sieraden ontwerpen of allerlei handwerktechnieken uitproberen. De laatste jaren schildert ze, meestal met olieverf. De onderwerpen zijn divers: stoomtreinen, stillevens, portretten van kinderen, volwassenen of dieren. Of oud speelgoed. Ze heeft les bij Peter van Oostzanen in Soest.

 

Keramiekgroep Soesterberg

Keramiekclub Soesterberg

Helmi en haar leerlingen nemen dit jaar deel aan de kunstroute in Soesterberg. Aanvankelijk was het de bedoeling om kunstobjecten te maken die zouden dienen ter opvrolijking van het Asiel Zoekers Centrum van Soesterberg. Aangezien het AZC echter dit najaar gaat sluiten moest dit project afgeblazen worden. De fantasie dieren die al gemaakt zijn, zullen tijdens de kunstroute echter wel geëxposeerd worden, evenals het eigen werk van de amateurleerlingen en keramiste Helmi Schellinger. 

 

Marga Weerdesteijn

Marga Weerdesteijn

Marga tekent en schildert al jaren. Haar inspiratie haalt ze uit haar eigen foto’s die ze maakt van de natuur, architectuur en dieren. Sinds enige tijd, schildert ze met veel plezier, bij het open atelier in Soesterberg.

 

Monique Musters

Monique Musters

Sinds enige tijd beschildert Monique objecten in heldere vrolijke kleuren. Ze hoopt dat deze beelden de mens een beetje vrolijker maakt.

 

Nicole Recourt 2

Nicole Recourt

Nicole geeft intuïtief uiting aan haar innerlijke reis. Dit uit zij in verschillende facetten van creatie. Naast schilderen, schrijven, en muurschilderingen ontwerpt zij tweedekans- en herinneringskleding  en tuinen. elfentuin.wixsite.com

 

Yellow Strengt

Thea van den Berg

Al vanaf haar jeugd is tekenen belangrijk voor Thea. Zij ontwikkelt een eigen stijl, waarbij uitgebalanceerd kleurgebruik en de eigen gevoelsbeleving belangrijke onderdelen zijn. Door het laag over laag inwassen van verschillende kleuren en het regelmatig toevoegen van gemixte materialen krijgen haar creaties een expressieve dimensie. Thea’s schilderijen stralen warmte en zeggingskracht uit.

 

Wilfert

Wilfert

Sinds een jaar woon ik weer terug in Nederland na 12 jaar in Florida US te hebben gewoond. Ik werkte daar veelal met beton en kleuren op verschillende creatieve manieren. Deze inspiratie bracht mij uiteindelijk tot mijn mixed media van gips, beton en epoxy. mijn grote interesse voor natuur en behoud in combinatie met toekomst en universum bracht mij tot Exploring Life Beyond Earth.

 

Yvonne Hoekstra

Yvonne Hoekstra

Yvonne houdt van experimenteren. Je kunt ook experimenteren met schilderen, plak materie op doek en dan kleur aanbrengen, gebruik als doek een bord met allerlei zaagsneden en kijk wat er met kleur ontstaat en....je kunt ook gewoon vazen schilderen.

 

Uitgelicht

Het Jeugdfonds cultuur is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Ook bij individuele kunstenaars kunnen lessen worden gevolgd.

Een aantal kinderen en jongeren uit Soest heeft al veel plezier van dit fonds. Zij dansen bij balletstudio Sylvia of krijgen theaterles bij Idea. Anderen spelen vol overgave elektrische gitaar of trompet bij de Bachschool in Soest. 

De inkomensgrens van de ouders/verzorgers is 130 % van het sociaal minimum. Cursussen worden tot maximaal €450,- vergoed. Bezoek  de website van het Jeugdfonds Cultuur of neem contact op met Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest T 035 6095817 of, Jolanda Kamphuis, consulent Jeugdfonds Cultuur provincie Utrecht     T 06-54657969 

Cursusaanbieders kunnen hun aanbod voor kinderen en jongeren bij ons aanmelden Het Cultuurpunt onderhoudt een speciale cursusgids waar het aanbod in staat voor kinderen en jongeren die gebruik maken van het Jeugdfonds Cultuur.

  logo cultuur