plectri

facebook-icon

  • 8
  • 4
  • 7
  • 1
  • 5
  • 2
  • 10
  • 9

Collectie

Leen of koop een kunstwerk!
Je persoonlijke smaak bepaalt wat je op die ene muur in de woonkamer wilt hebben. In de Kunstuitleen vind je 6.000 kunstwerken van 500 professionele kunstenaars. Onze collectie wordt regelmatig vernieuwd.

"We lenen al zo lang bij de kunstuitleen. Daarom kopen we nu met ons spaartegoed het werk dat boven onze bank hangt en waar we inmiddels zo aan gehecht zijn.".

Kinderkunstuitleen
De kunstuitleen is er ook speciaal voor kinderen. Ben je die vergeelde poster aan de muur meer dan zat? Kom een mooi kunstwerk voor in je kamer lenen!

Kunstenaars
De kunstwerken in de kunstuitleen zijn van bekende kunstenaars, getalenteerde jonge kunstenaars en van Soester kunstenaars. De keus is aan jou! Bekijk op deze website ook online onze collectie.

 

Uitgelicht

Stilte

Expositie Stilte 2b

Na de hectiek van december is het tijd voor rust aan je hoofd en de stilte om je heen. De expositie Stilte in de foyer van Idea Soest helpen je een pas op de plaats te maken. Bekijk de kale bomen van John Konijn, de vier koppen van Irene van de Bos of zwevende kleurvlakken van Eric de Nie.

De expositie geven een indruk van wat we zoal in huis hebben. Al vanaf €5 per maand kun je kunst van ons lenen. Loop gerust eens binnen bij de bibliotheek om de rest van onze collectie te bekijken.

Onderwijs

Samen met kinderen naar een kunstwerk kijken en erover praten, leidt tot verwondering en verbeelding bij kinderen. Een kunstenaar is een onderzoeker die je een verrassende andere wereld laat zien. De kinderkunstuitleen biedt scholen in Soest en Soesterberg de mogelijkheid om naar hartenlust kunst te lenen, zo vaak en zo veel als zij maar wensen.

Inschrijven Primair Onderwijs
Bestelformulier Projecten Kunstencentrum & Kunstuitleen

 

Idealen van Idea

Nieuwsbrief Kunstencentrum 2

Bij Idea staat de klant centraal.
De Idealen van Idea

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 
Aanmelden nieuwsbrief
De laatste nieuwsbrief

Bedrijven

Eigen gezicht
Met kunst geef je je bedrijf een eigen gezicht. Goed gekozen kunst kan voor een groot deel de identiteit van het bedrijf bepalen. Bovendien is het prettig werken in een omgeving die mooi en verantwoord is aangekleed.

Inrichting bedrijf
De kunstuitleen kan helpen bij het kunstzinnig inrichten van je bedrijf. Wij hebben jarenlange ervaring met het adviseren en inrichten van bedrijven. Ook bemiddelen wij bij kunstopdrachten tussen opdrachtgever en kunstenaar.

Huren, sparen, kopen
Je kunt kiezen voor uitsluitend huren, maar ook kiezen voor de variant: huren, sparen, kopen. In dat geval bouw je een kooptegoed op waarmee je op termijn een kunstwerk kunt aankopen.

Tarieven
Een kunstwerk huren kan al voor 6,60 euro per maand! De bedragen zijn inclusief 19 % BTW, dit is aftrekbaar voor de belasting.